Family <3

Oktober zit er bijna op dus doen we nog een laatste keer van Stik Belgique blogtour!

Stoffen

Deze laatste keer staat helemaal in het teken van See You At Six. Deze fantastische collecties zijn namelijk ook van Belgische hand. Een samenwerking van 2 zussen, ik zou de zusjes die ze ontwerpen gewoonweg Brilliant willen noemen. Keer op keer zitten ze er boenk op. Keer op keer denk ik, nu ga ik me eens inhouden (want ik zou elke keer alle stoffen willen kopen). Maar keer op keer koop ik!

Wat ik wel bij elke collectie doe, is plannen. Ik teken echt uit wat ik wil maken met welke stof en dan bereken ik hoeveel stof ik nodig heb. Meestal springt er ook 1 stof uit waarmee ik voor het hele gezin iets wil maken (zo moet ik nog steeds een familie foto maken met onze Artisjokken) Deze keer is dat de Adventure Night Blue. Ik was er dadelijk verliefd op toen ik deze zag. Misschien wel door onze licht avontuurlijke kant & de heerlijke kampeerherinneringen van afgelopen zomer.

IMG_8848

Na de planning, komt de bestelling en daarvoor kan ik altijd bij 1 van mijn favo shops terecht: Madeline de Stoffenmadam.

Patronen

Het zal hier een uitgebreide blog worden want ik naaide wel 15 stuks. Bijna allemaal Belgische patronen ook (op 2 leggings & 1 kleedje na), nog steeds helemaal Stik Belgique proof dus.

 

Voor mijn mannen ging ik met Zonen 09 aan de slag. Koen kreeg een Rocco sweater met ingestikte lijnen. Ook Flynn is helemaal Rocco. Op zijn sweater ging ik met mijn Bobbinhood set aan de slag. Sinds deze zomer verklaart hij naast blauw, ook goud als lievelingskleur, de kleur voor de tekst was snel gekozen!

Voor Lenora is het een speelse set geworden. Wensje bracht vorige week een fantastisch nieuw patroon uit, de teddy sweater. Zo een regenboog zat al eventjes in mijn hoofd, ideaal dus als iemand dat op de markt brengt! Om het setje dan af te maken, maakte ik er een Pepper Pants bij.

Indigo is hier de niet-Belgische eend in de bijt… haar kleedje is van Nederlandse origine, de Regina van Sofilantjes. In mijn hoofd zat een legging met extra accentje aan de enkelboord. Hiervoor gebruikte ik een gratis legging patroon & knipte ik een paar extra reepjes stof uit dezelfde stof als het kleedje.

Voor mezelf koos ik nogmaals de Odette van LMV, never change a winning team hé.

IMG_8822

Kijk nu toch eens wat een hipsters…

IMG_8852

Om de herfstcollectie nog wat verder uit te breiden, moesten er nog wat extra stuks volgen natuurlijk.

Flynn kreeg er nog een omkeerbare Ole bij die ook bij de broek past. Dat is telkens het voordeel van hun slimme collecties, alles past bij elkaar.

Ongeveer toen de Madeline & Odeline uitkwamen van Iris May, kwamen deze stofjes uit. Voor Lenora maakte ik er dan een setje mee, ideale combinatie! Ook een Isadress kon niet ontbreken, ik blijf fan!

Indigo kan telkens matchen met Lenora & Flynn. Enerzijds met haar Mambo kleedje uit het boek Homemade Mini Couture in de Marsala Seeds, deze kreeg een lederen paspelband als extra touch. Anderzijds met haar gezeefdrukte X Marks The Spot, uiteraard weer een Billie met nog een exemplaar van de gratis legging met accentje.

 

 

Laatste kans dit jaar om andere Stik Belgique pareltjes te gaan bewonderen: Flaflinko – Naaisdrovje – The Needle of Choice – WoohooDavina – Blogliesje – Wilmarin Couture – Jongens toch! – Skwadraatlive – Made for Inka –Adiva Style – Noxeema – Miss Pixie – Gezien bij Justine – Mimaloki – Just Delphine – Khadetjes – Plus 2 is 5! – Nathalie’s Naaisels – Girls in Uniform


Patronen: Teddy sweater Wensje – Pepper Pants Larth

Regina Sofilantjes – Free legging Life Sew Savory

Stoffen: Solid Night Blue + varia solid colors  – Adventure Night Blue

Adventure Night Blue – Make Some Noise

Patronen: Odette LMV – Rocco Zonen 09

Stof: Adventure Night Blue

Patronen: Billie Zonen 09 – Free Leggings Life Sew Savory

Rocco Zonen 09 sweater & sweatpants

Stoffen: Solid Marsala – Blurs

Solid Night Blue – Adventure Night Blue

Patroon: Ole Zonen 09

Stoffen: Make Some Noise – Tubas

Patronen: Madeline Iris May – Odeline Iris May

Stoffen: Dark Dyna Blue – Rain Tender Rust

Patroon: Isa Dress Bel’Etoile

Stof: X Marks the Spot Marsala

Patroon: Mambo Homemade Mini Couture

Stof: Seeds Marsala

 

16 gedachten over “Family <3

Voeg uw reactie toe

 1. Wat een prachtcollectie seg! En heerlijk dat je die stofjes dan ook allemaal zo snel verwerkt hebt! Dat zou bij mij ook rust geven in mijn hoofd, kopen en direct verwerken, maar het lukt nog niet zo goed, haha 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Tegenwoordig doe ik dat, kopen en ASAP verwerken. Ik koop ook enkel nog voor geplande projectjes. Vroeger deed ik dat niet en nu heb ik helaas nog een 200tal stofjes liggen die moeten verwerkt worden 😂😂😂

   Like

 2. Amaai, die wintercollectie is aan het groeien, maar ja de prutsen groeien ook.
  Ze zullen weer zo fier zijn als ze kunnen antwoorden op mijn vraag : wie heeft dat gemaakt? Mama natuurlijk. Heel mooi en schattig en goed geslaagd. Knappe foto’s met knappe modellen, groot en klein.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: