Autumn dresses

De voorlaatste week van de Stik Belgique maand! We beginnen de herfst eindelijk stilletjesaan te voelen. Dit leek me de ideale setting voor hun nieuwe herfstkleedjes. Ik ben nog vollenbak bezig om hun herfstcollectie af te krijgen, maar dit zijn er alvast 2 leukerds van.

Patronen

Wie me op Instagram volgt, had mijn eerste exemplaar van de Lux dress misschien al gespot. Een overheerlijk wafeltjes kleedje voor Lenora was dat. Toen ik hem maakte, wist ik dat er nog vele gingen volgen. Het kleedje zit quasi even snel in elkaar als een t-shirt & de rimpelelastiek zorgt voor een leuk effect. Gelukkig voegde Beletoile een aantal weken geleden nog een tutorial voor lange mouwen toe. Anders had ik nog moeten wachten tot de lente vooraleer ik nog wat exemplaartjes kon maken 😉

Stoffen

Het stofje dat ik gebruikte voor Indigo haar kleedje, ligt al in mijn kast van toen zij nog in mijn buik zat. Ik ging er toen één of ander babypakje mee maken voor haar. De tijd vloog voorbij & plots is ze al ruim de 2 jaar gepasseerd. Dan maar een kleedje!

Lenora’s stofje was een ideale ruilhandel. Ik had het vorig jaar al een aantal keer willen kopen, maar wist me telkens in te houden. Toen ik tegen naaivriendinnetje Inge liet vallen dat ik mijn strijkpers wou weg doen (ik wil graag een transferpers, suggesties altijd welkom!), zagen we een ideale ruil. Het is een stofje van Knippie & bleek uiterst geschikt voor deze Lux dress.

De kleedjes zijn trouwens volledig speelproof: steppen, skaten, speeltuin, … Anything goes!

Eigenlijk wil ik hier gewoon Beletoile nog wat extra in de kijker zetten. Ze heeft wel meerdere fantastische patronen. De kindversie van de Isa dress passeerde hier al, maar ondertussen heb ik mijn eigen Isa sweater ook afgewerkt. Ja, deze was eventjes aan de kant blijven liggen. Ik maakte deze maanden geleden al en eigenlijk hoefde ik enkel nog de boorden doen. Toch bleef die liggen. Nu dat de koude er alsnog aan komt, ben ik blij dat ik hem op naaiweekend afwerkte. Ik gebruikte een sweaterstof van bij Madeline de Stoffenmadam. Verder werd de Hamburger Liebe Cuff Me gebruikt om de V eruit te laten springen (ook gekocht bij Madeline).

44468242_2120629107968322_3660067595169562624_n

Kijk zeker nog eens bij de andere creaties!

FlaflinkoKhadetjesNaaisdrovje –  The Needle Of ChoiceWilwarinCoutureLarthSkwadraatliveAdivastyleJust DelphineNoxeemaMiss PixieGezien bij JustinePlus 2 is 5!MimalokiLilliepawillieSewing à la carteGirls in UniformMiel de FleurMarieke FalderiekeStoffenspulletjes


Patroon: Lux dress

Stoffen: Knippie

44489497_771637933183055_726454706930450432_n

Patroon: Isa Sweater

Stoffen: sweaterstof & Hamburger Liebe Cuff Me – Madeline de Stoffenmadam

13 gedachten over “Autumn dresses

Voeg uw reactie toe

  1. Jawadde, weer zo mooie kleedjes. De prutskes zullen fier zijn. En de mama nu ook al sweaters kunnen maken….dat wordt daar een mooie naaiwinkel bij jou. Toppie.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: