We are Belgium

Tijd voor een nieuwe Let’s Sti(c)k Together. Een rondje waarvan ik initieel dacht: deze laat ik aan mij voorbij gaan. Het thema is namelijk de FIFA Worldcup en we kijken thuis eigenlijk geen voetbal.

Maar dan moest ik bij mezelf toegeven dat we tijdens het EK of WK steevast paraat zitten. De babbel ervoor, de match, de pauze babbel, nog meer match en de aprΓ¨s babbel (want als leek noem ik dat inderdaad ‘de babbel’ ipv analyse ofzo, zo weinig ken ik er inderdaad van πŸ˜‰ ) We bekijken het helemaal.

Waarom dan toch niet meedoen! Die Belgische WK gekte heeft toch iets hΓ©. Plots voelen we die samenhorigheid, wat patriotisme en we gaan ervoor! Tous Ensemble!

Pacman

Het idee groeide al snel in mijn hoofd. De Pacmannekes lagen al snel vast. Ik dacht deze initieel gewoon te zeefdrukken op effen grijze t-shirts. Tot de colorblocking me weer over viel, ik kan het niet meer verstoppen dat ik grote fan ben!

Over de mannetjes werd serieus wat nagedacht (en mag ik direct toevoegen dat gewone gestreepte 3-kleur vlaggen me het leven beduidend gemakkelijker hadden kunnen maken)

  • Flexfolie of zeefdrukken (Bobbinhood 😍). Ik neig de laatste tijd altijd naar zeefdrukken omdat die verdomde folie toch zo gemakkelijk loskomt bij mij (als het ΓΌberhaupt al wil bevestigen!)
  • Verwijderbaar of niet? Waar ik ze eerst gewoon rechtstreeks op de T-shirt wou zetten, besefte ik daarna dat het veel leuker zou zijn om ze verwijderbaar (met behulp van velcro) te maken. Wanneer (en niet als!) we dan door zijn naar de achtste finales, kan ik ‘gewoon’ een nieuw land maken!

Patronen

Qua patroontjes ben ik bij een aantal van mijn favoriete klassiekers gebleven. De Billie van Zonen09 en de Fons van Wensjewat. Een tricolore accentje hier en daar mocht niet ontbreken!

Stoffen

Toegegeven, ik heb een gigantische stoffenvoorraad. Maar ik moet bekennen dat ik deze 3 kleuren gewoonweg nooit in huis heb. Voor de stofkeuze kwam ik voor het allereerst bij Fairytailors terecht. Een supergezellig winkeltje in Tervuren en eigenlijk echt vlakbij (o-oh!), met een zeer behulpzame madam!

Onze vlaggen hangen uit! Go Belgium Go!!!

Indigo: stof Fairytailors, patroon Fons met colorblocking

Flynn: stof Fairytailors, patroon Fons met colorblocking

Lenora: stof Fairytailors, patroon Billie met colorblocking

Engeland, Panama & TunesiΓ«, we komen eraan! Allez les Belges, tous ensemble!

Ga zeker ook eens een kijkje nemen wat deze straffe madammen allemaal gemaakt hebben:

Flaflinko – Gezien bij Justine – Girlsinuniformblog – Sewing Γ  la Carte – Larth – Frullemieke – Stokstaartje doet het zo – Adivastyle – Ma’am Musketier – Blogrevolution – Marieke Falderieke – Two Owlettes – KreAtrien – Made for Inka – SewBel – OOYAmade – ViTess – Blogliesje

35525252_10156214239835250_310821929898475520_n

44 gedachten over “We are Belgium

Voeg uw reactie toe

  1. Hoe leuk is dit??? Ik heb er gewoon geen woorden voor. Dit is zo plezant gevonden en zo mooi gemaakt tot in de details, dat ik niet anders kan dan glimlachen als ik dit zie. Prachtig, echt waar!

    Woon jij trouwens in Evere? Ik herken dat plekje precies :-).

    Liked by 1 persoon

  2. Oh wow, dit is gewoon te gek!!! Enkel al de colorblocking zou heel geslaagd zijn, allemaal leuk en ook allemaal anders, maar dat pacman-idee is helemaal geweldig!! Hopelijk ga je nog heel wat vlaggetjes moeten bijmaken πŸ˜‰

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: