Een ander soort Lentefeest!

Afgelopen weekend was het zover, onze oudste dochter deed haar ‘lentefeest’. Ik vertelde jullie hier al over, dat we geen feest zouden doen. Maar het gewoon laten passeren konden we ook niet natuurlijk.

Jullie weten ook al dat ik besluiteloos was over met welk stofje ik nu welk kleedje zou maken, dus werd het een mini-collectie. Doorheen het feestweekend koos ze dan zelf welke ze wanneer zou aandoen.

Nietsvermoedend vertrokken we zaterdag richting oma & opa, daar lieten we dan kleine broer en zus achter en kon de verrassing beginnen. Ze wist echt van niks!

9f7bc028-bb20-4a6a-8be2-ab6bff5f3a95

De eerste halte van haar verwendag was een kinderkapper in Gent, hier kon ze dan haar haartjes laten opsteken.

IMG_0091

Nadien gingen we voor een mini-lunch bij Clouds in my coffee, wat eerder een brunch werd dan lunch, maar soldaatjes en koffiekoeken zijn ook heerlijk.

IMG_0102

Een kleine halte in het Kruidvat voor haar zelfgeschepte snoepzak, wat fake bloemetjes kopen in de Casa voor in haar haartjes & we konden vertrekken naar de volgende verwennerij: een fotoshoot.

Het was op voorhand een serieuze zoektocht om een leuke locatie te vinden. Ik ben dan wel geboren in Gent, maar verder dan wat standaard shoppen en Gentse feesten ben ik nog niet geraakt. Ik had wel online wat ideetjes opgedaan, maar de suggestie van de fotograaf zelf kreeg van mij snel de voorkeur. En wat had hij gelijk zeg!

Bourgoyen in Gent. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het is een prachtig natuurgebied. We schakelden onze grote koffer in van de auto als kleedkamer en ze koos haar eerste outfit.

IMG_0129

Al gauw kwam Niels van HappyShoots toe en we konden vertrekken. We gingen voor een ontspannende-niks-moet-alles-mag-wandeling.

IMG_0131

De foto’s spreken denk ik voor zich. Het zijn er massaal veel, stuk voor stuk pareltjes. Ik probeer er hier slechts een paar te zetten… Moeilijk kiezen zeg!

590A5567Stof: deze lag eerlijk gezegd al lang in mijn stash, geen idee meer… Patroon: Homemade Mini Couture

Na de fotoshoot zochten we onze definitieve bestemming op, Gent Centrum. Ik had op voorhand een paar parkings geselecteerd, maar toen de ene vol bleek, was het toch een klein avontuur om helemaal aan de andere kant te geraken voor de andere parking. Wat een circulatieplan! Deze bleek ook vol, maar eventjes geduldig aan de barreel blijven wachten, leverde dan toch een plekje op. Vaarwel stress! Ze ging voor een volgende outfit & we trokken de stad in op zoek naar ons hotel.

IMG_0152.jpgEens geïnstalleerd in het Novotel gingen we op ontdekking.

IMG_0164

Een ijsje eten aan het water & dan hadden we graag het Gravensteen bezocht, maar die ging al bijna sluiten. Een blik op Google Maps leerde me dat het Huis van Alijn niet ver was. Ik wist niet wat het was, maar het klonk de moeite waard om tot daar te wandelen. Het bleek een geweldig leuk museum te zijn over de 20ste eeuw, heel leuk. Interactief voor de kindjes en vooral veel nostalgie voor mama & papa.

Onze buikjes begonnen stilletjesaan te knorren dus gingen we onderweg naar de laatste verrassing: de Amadeus. Het is geen geheim dat we zot zijn van ribbekes, maar ook Lenora kan serieus goed botjes afknagen. Helemaal in haar nopjes was ze! Njam njam!

Tijd om te gaan slapen want er volgt nog een hele feestdag!

Nog eventjes genieten van een zeer lekker ontbijt!

IMG_0254IMG_0255IMG_0260Stof rokje & voering jas: de Stoffenkamer. Stof hemdje: Madeline de Stoffenmadam. Stof jas: *schaam schaam* Ali express (ik vond het in BE nergens meer…) Patroon rokje: rimpelrokje. Patroon jas: LMV Sallie jas (wel voering aan toegevoegd) Patroon hemdje: LMV Bobbie blouse

Zoals ik al schreef, organiseert het huis van de Mens een heuse dag voor de feestelingen die zedenleer volgen in de Brusselse scholen. We zetten onze dochter af (in weeral een andere outfit) op de campus van de VUB in Etterbeek en haar dagje kon beginnen. Ze kon een aantal workshops volgen (knutselen & zingen koos ze), hadden een lunch & activiteiten. In de late namiddag mocht dan de familie komen en konden we naar hun eigen show kijken. Glunderen vol trots deden we! Dan volgde er nog een receptie MET frietkraam & we konden een prachtig weekend afsluiten, want ook met het weer hebben we heel veel geluk gehad!

Stof: Madeline de stoffenmadam, zelf bedrukt à la Bobbinhood. Patroon: Homemade Mini Couture

Het slechte licht zit niet mee op bovenstaande foto’s, maar ik was wel heel enthousiast toen ik deze bronzen glitter paspel vond bij Madeline de Stoffenmadam.

3 gedachten over “Een ander soort Lentefeest!

Voeg uw reactie toe

  1. Wat zal Lenora fier zijn dat haar mama zoveel outfits voor haar in petto heeft. Ze ziet er stralend en fier uit op al de foto’s. En het was een geslaagde fijne feestdag voor de juffer. Het resultaat van al dat naaiwerk mag zeker gezien worden, zo mooi, zo perfect, zo klasse…Doe zo voort Femke.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: